The Mighty Devils Aalst

Resultaten

Downloaden

Wedstrijdverslagen

TMD Aalst Gold vs. Redskin Cherokees (25 March 2018)

Locatie: Ten Rozen – Aalst

Algemene ploegopstelling
-----------------------------

Goalie: Huon De Brucker

Forwards: Jeffrey De Putter, Jorg De Winne, Simon Geeroms, Brecht Uvin, Ianoah Van Goethem, Arne Verdcourt, Tim Verdcourt, Lars Willockx

Centers: Evert Coppieters, Wout Schockaert, Jordy Stevens

Defence: Luis De Winne, Dieter Elskens, Jonas Ombelets, Dries Permel, Daan Versavel, Thomas Wartel

Coach: Jordy Stevens

Eindstand 7 - 3

Periode 1: 4 - 1
Periode 2: 0 - 1
Periode 3: 3 - 1

Doelpunten (assist)
------------------------

Periode 1:
1 – 0 Daan Versavel (Brecht Uvin) 11:27
2 – 0 Arne Verdcourt 11:57
3 – 0 Lars Willockx (Dieter Elskens) 17:47
4 – 0 Own goal 18:47

Periode 2:
-

Periode 3:
5 – 2 Evert Coppieters (Jonas Ombelets) 15:31
6 – 2 Arne Verdcourt 16:24
7 – 2 Arne Verdcourt (Jordy Stevens) 17:30


Vandaag staat er een topper van formaat op het menu.
De TMD Golds nemen het tijdens deze thuiswedstrijd als groepswinnaar van de D3 West immers op tegen de runner up van de D3 East, de Redskin Cherokees uit Gembloux.
Deze semifinale winnen betekent doorstoten naar de finale op 22 april en spelen voor rechtstreekse promotie naar de tweede klasse.
Met een sporthal vol Aalsterse supporters zijn onze Golds allerminst van plan om een overwinning aan hun neus te laten voorbijgaan.

De Golds lijken dan ook sterk aan de wedstrijd te beginnen, maar verliezen ondanks (of net door) het belang van de wedstrijd al snel wat hun focus.
Na 6 minuten vallen tot ieders grote verbazing dan ook de eerste (maar - spoiler alert - zeker niet de laatste) 2 minuten omdat er plots 6 spelers op het veld staan.
De box houdt alles zoals steeds gelukkig goed dicht, en Arne slaagt er zelfs in om uit te breken en alleen voor de goal terecht te komen, maar mist helaas het doel en kan dus niet voor het eerste doelpunt van de wedstrijd zorgen.
Als de Golds opnieuw met 5 op het veld mogen, is de focus gelukkig helemaal terug en in de 11de minuut kan Daan op aangeven van Brecht dan ook de bal aan de eerste paal binnenkrijgen.
En nadat Daan het goede voorbeeld heeft gegeven, laat ook Arne amper 30 seconden later zijn kunnen zien.
Hij drijft de bal op van achter de goal en kan hem de hoek inknallen.
Daarmee is de toon voor de 1ste periode meteen gezet, en wat volgt is dan ook meer van dat.
Arne probeert in de 17de minuut nog een goal te scoren, maar het is Lars die de rebound kan oppikken, schiet en scoort.
En waar de focus anders net verslapt naarmate de wedstrijd vordert, is dat vandaag gelukkig allerminst het geval.
De inzet is hoog, en dat weten de Golds maar al te goed.
In de 18de minuut helpen de Redskins nog een handje als Wout schiet en de bal via een tegenstander in de goal belandt en het zo 4-0 wordt.
Helaas wreken ze die nog geen 10 seconden later en kunnen ze de bal voorbij Huon krijgen.
We sluiten de 1ste periode dan ook af met 4-1.

De 2de periode begint opnieuw sterk voor onze Golds, maar het lijkt alsof de Redskins stilaan beginnen te beseffen dat dit voor hen toch geen (makkelijke) overwinning zal worden.
Daar zijn ze duidelijk wel op gebrand, en dus wordt hun spel harder en wilder en – eerlijk gezegd – steeds minder floorball.
En helaas is dat iets waar ook onze Golds zich in laten meeslepen en wordt het hard tegen hard.
Helaas zijn het óók vooral onze Golds die door de scheidsrechters uit Mons keer op keer afgestraft worden, waar ze vaak genoeg een oog dichtknijpen voor de Redskins.
Het begint met 2 minuten voor Thomas voor stick hitting, maar gelukkig houdt de box opnieuw het spel recht.
Jonas kan van achteraan de bal zelfs doorspelen naar Simon vooraan, die voor een mooi schot gaat, maar helaas mist.
Wat later gaat het met 5 dan weer iets minder vlot, en kort na de 2 minuten valt de 2de tegengoal als een Redskin 2 van onze spelers voorbij kan dribbelen en binnentikt.
Van aan de boarding manen coach Jordy en kapitein Evert aan tot rust, maar op het veld zijn alle Golds dat even snel alweer vergeten en lijken ze allemaal al even doof.
Het gaat er dan ook steeds harder aan toe.
Het spel wordt aan beide kanten alsmaar vuiler en agressiever, en dat de scheidsrechters tal van fouten niet fluiten, zorgt alleen maar voor meer frustratie.
De Golds ‘verliezen’ de 2de periode dan ook uiteindelijk met 0-1, maar bewaren gelukkig wel nog steeds de voorsprong.

En dus moet het in de 3de periode beter.
Er wordt de Golds op het hart gedrukt dat de leuze van TMD Aalst “Play hard, play fair, one team” is, en dat ze vanaf nu volop moeten focussen op die “play fair”.
De spelers zijn bij aanvang van de laatste periode dan ook vastbesloten om zich niet te laten opjutten, kalm te proberen blijven en koste wat kost mooi floorball te spelen.
Helaas vliegen die voornemens zo goed als meteen het raam uit als blijkt dat de Redskins allerminst van plan zijn om mooi floorball - of überhaupt enige vorm van floorball - te spelen.
Een aantal spelers lopen de kantjes ervan af, en dat is bij de Golds na verloop van tijd niet minder het geval.
Toch vallen de 2 minuten wonder boven wonder maar aan 1 kant.
In de 3de periode is Luis - weliswaar niet geheel onterecht - de eerste in de rij als hij 2 minuten krijgt voor obstruction.
De box slaagt er gelukkig wel in om rustig te blijven en de score blijft dan ook ongewijzigd.
Wat later volgt er een vuile fout op Daan, die helaas niet gefloten wordt, maar wel op protest van het publiek kan rekenen, en ook op een minder verstandige zet van Ianoah, die wel 2 minuten mag gaan zitten voor incorrect push.
Dit keer is het vooral Huon die de ballen vakkundig uit het net kan houden en de score nog steeds ongewijzigd houdt.
Waar de Golds opnieuw wat meer floorball proberen te spelen, houdt Gembloux vast aan het spel uit de 2de periode.
In de 14de minuut van de laatste periode gebeurt dan toch het ondenkbare en vallen - een waar historisch moment - de eerste 2 minuten voor de Redskins.
Nummer 23 verlaat het veld nadat hij er al meer dan 2 periodes de kantjes afloopt dan ook onder gejuich van de toeschouwers, wat hij allerminst kan appreciëren en dan ook meer dan duidelijk maakt aan de mama’s, papa’s, oma’s en opa’s op de supportersbanken.
Maar als die allemaal denken dat de scheidsrechters hiermee eindelijk het licht gezien hebben, komen ze van een kale reis thuis.
Iets meer dan een halve minuut later mag ook Jordy gaan zitten voor obstruction en is het box tegen box.
Hier en daar komt er gelukkig wel nog wat floorball aan te pas, des te meer als Evert de bal op aangeven van Jonas kan binnenkrijgen en ze zo 5-2 van de score kunnen maken.
Nog geen minuut later laat ook Arne opnieuw van zich horen wanneer hij de 6-2 binnenschiet.
Dat herhaalt hij een minuut later opnieuw op aangeven van Jordy, die daarmee eindelijk een langverwachte assist op zijn palmares kan schrijven.
Maar enkele luttele seconden later vallen er opnieuw - je raadt het al - 2 minuten voor - je raadt het al - onze Golds, dit keer voor obstruction van Dries.
Redskin nummer 14 (ook allesbehalve onze favoriet en al de hele wedstrijd duidelijke kandidaat om 2 minuten te gaan zitten) gooit er - zeker niet de eerste keer, maar dit keer wel net iets te luid - een bedreiging achteraan en mag dan toch eindelijk gaan zitten voor protest.
Maar alleen is maar alleen, lijken de scheidsrechters te denken, en na amper een paar seconden mag Lars bij Dries aan de kant gaan zitten.
En ze blijven spoken zien, want nog een paar seconden later kan ook Brecht hen gaan vergezellen op de strafstoelen (of beter, op de schoot van Lars bij gebrek aan strafstoelen).
De Golds blijven dus nog met 3 spelers en een keeper over op het veld, en zo’n 15 op-en-top gefrustreerde teamgenoten (en 1 begeleider die allesbehalve nog aan het noteren is) aan de andere kant van de boarding.
Frustratie alom dus, en dan valt er zowaar 20 seconden voor het einde van de wedstrijd nog een tegengoal.
Dat de kous desondanks af is lijkt helaas niet (of net helemaal wel) door te dringen bij de Redskins, en in die laatste seconden van de wedstrijd escaleert alles plots zó snel dat niemand zelfs het eindsignaal hoort.
Onze favoriete nummer 14 gaat voor een compleet onnodige en uitermate vuile duw op topschutter-van-de-wedstrijd Arne, wat dan ook meteen de druppel is voor keeper Huon, die tot ieders ongeloof uit zijn goal komt en nummer 14 zelf een duw verkoopt.
En dan is het hek natuurlijk helemaal van de dam. De scheidsrechters krijgen het geheel - met behulp van een paar spelers die de kalmte wél nog kunnen bewaren - gelukkig vrij snel onder controle, maar trekken wel de rode kaart voor de nummer 14 van Gembloux, en vervolgens ook voor Arne en Huon.
Wonder boven wonder (of hadden de scheidsrechters gewoon geen zin in gedoe?) komen ze er allemaal met een MP1 vanaf en kunnen Arne en Huon mee naar de finale in Aarlen op 22 april, waar de Golds het opnemen tegen de Black Hawks de Mons.
Want, jawel, een overwinning is dit zeker wel, en al helemaal een hele mooie stap in de richting van rechtstreekse promotie.

Evelien Uyttersprot

FT Atom Eagles B vs. TMD Aalst Gold (18 March 2018)

Locatie: Centre Sportif Solvay – La Hulpe

Algemene ploegopstelling
-----------------------------

Goalie: Huon De Brucker
Forwards: Jeffrey De Putter, Jorg De Winne, Brecht Uvin, Ianoah Van Goethem, Arne Verdcourt, Tim Verdcourt, Lars Willockx
Centers: Evert Coppieters, Jordy Stevens
Defence: Luis De Winne, Dieter Elskens, Jonas Ombelets, Dries Permel, Liam Vanderstappen, Daan Versavel, Thomas Wartel

Coach: Jordy Stevens

Eindstand 2 - 7

Periode 1: 0 - 4
Periode 2: 2 - 1
Periode 3: 0 - 2

Doelpunten (aasist)
-----------------------
Periode 1:
0 – 1 Dieter Elskens 5:28
0 – 2 Arne Verdcourt (Evert Coppieters) 10:54
0 – 3 Lars Willockx (Dieter Elskens) 13:31
0 – 4 Own goal 19:59

Periode 2:
0 – 5 Arne Verdcourt (Jordy Stevens) 1:17

Periode 3:
2 – 6 Jordy Stevens (Arne Verdcourt) 2:00
2 – 7 Brecht Uvin (Evert Coppieters) 16:59

Vandaag kan het voor TMD Gold in principe niet meer stuk, want de ploeg start als groepswinnaar van de D3 West aan deze wedstrijd.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat onze spelers er minder voor zullen gaan, want ze willen maar al te graag de reguliere competitie met een mooie overwinning afsluiten.
De Golds gaan dan ook sterk van start met alvast een eerste mooi schot op doel van Daan na nog geen 2 minuten.
Enkele luttele seconden later waagt ook Jeffrey een poging met een bal die bij Jordy vertrekt en via Lars bij hem terechtkomt, maar helaas rakelings langs de goal scheert.
Na een aantal minuten ijzersterk spel en een paar mooie doelkansen valt dan ook onvermijdelijk het eerste doelpunt.
Dieter loopt centraal naar de goal, kan de verdediging ontwijken en scoort.
En in de minuten die volgen, komt er nog meer van dat.
Arne pikt een pas van Evert op in de hoek, loopt rond de goal en kan de bal binnenschieten.
Een tweetal minuten later krijgt Lars een pas van Dieter die van achter de goal van de tegenstander vertrekt mooi binnen.
Maar waar de Golds die eerste helft van de eerste periode perfect spelen en ballen mooi de ruimte in sturen, raken ze nadien het overzicht kwijt en verliezen ze ook de immer belangrijke communicatie op het veld uit het oog.
Toch valt er op amper een seconde van het einde van de periode nog een goal, als Daan nog eens zijn kans waagt met een schot op doel, dat afketst op een Atom Eagle en zo in de goal belandt.
Nog een face-off voor de sier, waarna de Golds een over het algemeen sterke eerste periode kunnen afsluiten met 0-4.

Coach Jordy stuurt bij en benadrukt dat het het spel is van de eerste 10 minuten is dat we graag willen terugzien, en de Golds drijven de druk aan het begin van de tweede periode dan ook weer wat op.
Na 1 minuut 17 is het Arne die via een pas van Jordy en na een goeie balcontrole de bal door de benen van de keeper kan binnentikken en zo de 5de goal van de wedstrijd kan maken.
Helaas slaat een dikke minuut later het noodlot toe, als de verdediging de bal verliest, en er langs de vrije tweede paal een schot voorbij Huon geraakt.
En ondanks de duidelijke “Ik wil niet dat Stijn Chiau kan schieten”-boodschap van Jordy aan het begin van de wedstrijd, is het net die Chiau die de bal in de 11de minuut kan binnenspelen terwijl de 5 Golds op het veld erop staan te kijken.
Het is wel duidelijk dat de focus halverwege de tweede periode ver te zoeken is.
De Golds proberen te vaak voor de goal te gaan en concentreren zich daardoor veel te weinig op hun spel.
De schoten van Atom blijven dan ook niet uit, maar Huon kan ze na die 2-5 gelukkig wel stoppen.

Dat moet in de laatste periode dus opnieuw beter.
Jordy benadrukt dat de Golds de bal zijn werk moeten laten doen, dat ze de focus moeten bewaren en meer de ruimte moeten opzoeken.
Even sterk als de eerste 10 minuten van de wedstrijd wordt het spel niet meer, maar de Golds herpakken zich gelukkig wel enigszins.
In de 2de minuut van de 3de time past Arne de bal van achter de Atom-goal in het blade van Jordy, en die keilt hem vervolgens mooi binnen, waardoor de Golds nog meer uitlopen op de Atom Eagles.
Een time-out moet naar het einde van de laatste periode toe nog wat rust brengen, en dat blijkt een goede keuze te zijn.
Vlak voor de 17de minuut kan Brecht de bal op aangeven van Evert nog eens binnenleggen bij de tegenstander.

De Golds kunnen de reguliere competitie dan ook mooi afsluiten met een 2-7-overwinning en vliegen vol goede moed de semi-finale in, waar ze het thuis zullen opnemen tegen de Redskin Cherokees, de nummer 2 uit D3 East.

Evelien Uyttersprot

Fireballs Tielt Black vs. TMD Aalst Gold (11 March 2018)

Locatie: Sporthal Ottoy - Denderleeuw

Algemene ploegopstelling
-----------------------------

Goalie: Huon De Brucker
Forwards: Jeffrey De Putter, Jorg De Winne, Simon Geeroms, Brecht Uvin, Ianoah Van Goethem, Jozef Van Onder, Arne Verdcourt, Tim Verdcourt, Lars Willockx
Centers: Evert Coppieters, Lars De Maere, Wout Schockaert
Defence: Luis De Winne, Dieter Elskens, Jonas Ombelets, Dries Permel, Jordy Stevens, Daan Versavel, Thomas Wartel

Coach: Jordy Stevens & Joakim Stevens

Eindstand 1 - 3

Periode 1: 1 - 1
Periode 2: 0 - 0
Periode 3: 0 - 2

Doelpunten (assist)
-------------------------

Periode 1:
0 – 1 Brecht Uvin (Jonas Ombelets) 5:20

Periode 2:
-

Periode 3:
1 – 2 Arne Verdcourt 2:08
1 – 3 Evert Coppieters 16:21

We durven het misschien nog niet goed luidop zeggen bij de start van deze wedstrijd, maar de Golds zijn bij het eerste fluitsignaal zo goed als zeker van hun positie als groepswinnaar.
Zo goed als, want het is natuurlijk niet binnen voor het binnen is.
En het is dan ook exact met die mentaliteit dat we aan deze wedstrijd tegen de Fireballs Tielt Black – met wie we trouwens nog een eitje te pellen hebben – beginnen.
Beide ploegen gaan sterk van start en de druk ligt meteen hoog.
De eerste sterke doelpoging van onze Golds vertrekt achter de goal van de Fireballs vanaf center Evert, die past naar Dieter, die schiet, maar helaas niet scoort.
Even later is het de verdediging die aanlegt voor een mooi schot op doel. Jonas legt af naar Brecht op de flank, die naar binnen kijkt en de bal aan de eerste paal binnenlegt na een dikke vijf minuten spel.
Helaas blijven de Golds na dat eerste doelpunt iets te lang in hun roes hangen.
Gepruts voor de goal zorgt ervoor dat de Fireballs een bal in het net van Huon kunnen krijgen, waardoor we meteen van nul af aan kunnen beginnen.
Even later dreigt hetzelfde nog eens te gebeuren, maar Daan kan de bal sterk tegenhouden en wegspelen.
Op iets minder dan 2 minuten van het einde mag de box zich nog eens bewijzen, als Wout moet gaan zitten voor incorrect push.
Met Jordy en Dries achteraan bij Huon en Lars DM en Simon vooraan, kunnen we de eerste periode gelukkig wel met de 1-1-gelijkstand afsluiten.

En waar we die eerste 20 minuten meteen aan een hoog tempo van start gingen en sterk speelden, zakt het spel in de tweede periode als een kaartenhuisje in elkaar.
De Golds kunnen de eerste 9 seconden met 4 de bal van de goal weghouden, maar krijgen er nadien met 5 niet de nodige pit in.
Gelukkig maken de Fireballs daar niet al te veel gebruik van en blijft de score ook na de tweede periode gelijk.
De Golds herhalen dus min of meer hun spel van vorige week, en moeten het dan ook in de derde periode nog waarmaken.

Dat kunnen ze gelukkig wel. Het fluitsignaal klinkt, en ze vliegen er meteen in.
Wat er in de kleedkamer ook gezegd geweest is, het heeft duidelijk geholpen: met een gelijkspel huiswaarts keren is geen optie.
Na amper 2 minuten spel gaat Arne voor het schot, de keeper van de tegenstander kan de bal niet vastgrijpen en die botst dus nog binnen.
Een goal met een ongetwijfeld zure nasmaak voor keeper Renee, maar een meevaller voor onze Golds.
Naarmate de minuten wegtikken en de spanning stijgt, gaat het er ook steeds harder aan toe op het veld.
Duwfouten – die al dan niet opgemerkt worden door de scheidsrechters – stapelen zich aan beide kanten op en zorgen voor steeds meer frustratie.
De Golds zijn echter niet van plan om hun – weliswaar nipte – voorsprong nog af te geven, al zijn de Fireballs Tielt evenmin van plan om met een verlies naar huis te gaan.
Ondanks verwoede pogingen van de tegenstander, zijn het toch de Golds die hun voorsprong nog kunnen vergroten, als Evert op 4 minuten van het einde de bal via de binnenkant van de achterste paal over de doellijn krijgt.
De scheidsrechter aarzelt en de Golds op de bank durven hun kont dan ook maar halverwege te heffen, maar het fluitsignaal volgt dan toch en de 1-3 is een feit.
Wat later wordt het alweer spannender, als Tielt een vrije trap voor de goal krijgt, en kan schieten.
Huon is gelukkig nog klaarwakker, kan de bal wegslaan en Thomas kan hem luttele seconden later dankzij veel vechten onderscheppen.
Het blijft zoals gewoonlijk spannend tot de laatste minuut, maar Tielt slaagt er (in die laatste seconden grotendeels dankzij keeper Huon) niet meer in om de bal over de doellijn te krijgen, en dus kunnen de Golds dit keer wel een overwinning tegen de Fireballs aan hun palmares laten toevoegen.
Golds groepsleider, en deze begeleider reuzetrots.

Evelien Uyttersprot

TMD Aalst Gold vs. The Foxing Furious (4 March 2018)

Locatie: Sporthal De Ponte - Tielt

Algemene ploegopstelling
------------------------------

Goalie: Huon De Brucker
Forwards: Jeffrey De Putter, Simon Geeroms, Dries Permel, Brecht Uvin, Ianoah Van Goethem, Arne Verdcourt
Centers: Evert Coppieters, Wout Schockaert
Defence: Luis De Winne, Dieter Elskens, Daan Versavel, Thomas Wartel

Eindstand 5 - 1

Periode 1: 0 - 0
Periode 2: 0 - 0
Periode 3: 5 - 1

Doelpunten (assist)

Periode 1:

Periode 2:

Periode 3:
1 – 0 Arne Verdcourt 5:54
2 – 0 Dieter Elskens (Evert Coppieters) 11:21
3 – 0 Simon Geeroms (Arne Verdcourt) 11:25
4 – 0 Arne Verdcourt (Simon Geeroms) 15:49
5 – 1 Arne Verdcourt 19:03

Dat het in wedstrijden tegen de Foxing Furious keer op keer weer uitermate spannend is, is geen al te goed bewaard geheim.
Dat de Golds weten dat ze dit keer geen steken mogen laten vallen, is ook al geen geheim meer.
Kapitein Evert weet dan ook waar hij vlak voor de wedstrijd op moet hameren: we laten ons niet vangen, we laten ons niet wegdrukken, we laten ons niet uit ons kot lokken, maar vooral: we spelen óns spel. Want dat doen we goed.

En dat gebeurt dan ook vanaf het eerste fluitsignaal. De Golds spelen hun spel,
laten zich alles behalve in slaap wiegen en zetten voldoende druk.
Maar ook aan de andere kant zijn ze wakker, en de Foxing Furious kunnen dan ook af en toe doorbreken.
Gelukkig staat de verdediging van de Golds sterk en kan Huon de schoten die toch tot bij hem geraken allemaal pakken.
In de eerste periode is dat dan ook de algemene tendens.
Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, slagen er af en toe in om een schot te plaatsen, maar krijgen de bal niet voorbij de keepers.
Niet ver voor het einde lijkt het eerste doelpunt eraan te komen als Thomas voor een schot op doel gaat, de keeper de bal uit het net kan houden, Arne de rebound onderschept, doorpast naar Simon, maar die helaas op het kader schiet.
We sluiten een spannende eerste periode dan ook af met 0-0.

De tweede periode wordt meer van dat.
Al laten de Golds zich deze tweede 20 minuten misschien iets meer wegdrukken en wordt het af en toe wat spannender voor Huon, die desondanks zijn mannetje staat een geen enkele bal laat passeren.
Gelukkig blijven ook de doelkansen voor de Golds niet uit, al wil de bal de doellijn voorlopig helaas niet voorbij.
Toch is dat geen reden om het systeem zomaar aan de kant te zwieren en als losgeslagen projectielen elk voor zich te gaan spelen.
De Golds houden vast aan hun spel en dat zal uiteindelijk ook – spoiler alert – hun redding worden.
Een minuut voor het einde van de tweede periode hebben alle aanwezigen (Foxing incluis) even een “go home referees, you’re drunk”-moment, als Evert in volle dribbel naar voor plots twee minuten tegen krijgt voor violent hit.
Verwarring alom, want dat is natuurlijk een echt huzarenstukje als je zelf met de bal aan het dribbelen bent.
Maar sportief als we zijn, gaat Evert 2 minuten zitten en kan de box aan de bak.
Die slaagt er gelukkig samen met Huon wonderwel in om de bal uit het net te houden, en dus eindigen ook de tweede 20 minuten met 0-0.

Van start gaan we in de laatste periode dan ook nog steeds in box, maar van zodra de Golds terug met 5 op het veld lopen, zijn ze vastbesloten om zich van hun beste kant te laten zien.
En dat doen ze dan ook.
Na een dikke 5 minuten spel, krijgt Arne vooraan een lange bal, die plukt hij vakkundig uit de lucht, hij neemt zijn drive achter de goal, een van de Foxing Furious roept “pas op, hij gaat draaien en schieten!”, en zo geschiedt het dan ook.
Arne draait en schiet en knalt de eerste goal van de wedstrijd binnen.
Dat sterke begin krijgt een iets minder sterk vervolg als de Golds alweer 2 minuten tegen krijgen, dit keer voor een hit van Brecht.
Maar de box kan ook dit keer alles meesterlijk toe houden, en we komen er gelukkig met de schrik vanaf.
5 minuten later wordt er voor de goal van de Foxing Furious een vrije trap voor ons gefloten.
Evert legt aan, past naar Dieter, en die schiet de 2-0 prachtig binnen.
Dat het nog prachtiger kan, bewijst Simon enkele seconden later zonder blozen.
Arne past vanaf de flank naar het centrum, waar Simon de bal aanneemt en door zijn eigen benen binnentikt.
Ongeloof alom, maar ja, zo kan het dus ook.
De laatste 10 minuten schiet het spel een versnelling hoger, en wordt het helaas ook een beetje zenuwachtiger.
De Golds zijn vastbesloten om het niet bij 3-0 te laten, maar ook de Foxing Furious geloven nog dat ze met de overwinning naar huis kunnen.
4 minuten van het einde besluit het duo Arne-Simon hun hoop toch weer iets meer in de grond te boren, maar wisselen ze daarbij wel even van rol.
Dit keer past Simon de bal naar voor naar Arne, het lijkt alsof die niet gaat aankomen, maar Arne kan naar binnen draaien en de bal professioneel binnentikken.
Klassegoals van formaat, zoveel is duidelijk.
Maar zoals eerder vermeld, ook al staan ze intussen 4-0 achter, de Foxing Furious laten hun koppen niet hangen en zijn gebrand op een goal.
Die komt er dan ook amper een minuut later. En ook al wordt het voor hen vrij onmogelijk om die 4-1 nog om te zetten in een overwinning, toch overheerst stilaan de spanning en zit iedereen op het puntje van de bank terwijl de laatste minuten wegtikken.
Gelukkig valt er die laatste minuten geen tegengoal meer, maar verzilveren de Golds hun overwinning met de 5-1 van topschutter-van-de-wedstrijd Arne, op aangeven van Thomas.
0-0 tot de derde periode, maar zonder twijfel spannend tot op het einde, en een overwinning met bakken klasse waar onze Golds meer dan fier op mogen zijn!

Evelien Uyttersprot

RLH Grand Cru vs. TMD Aalst Gold (21 January 2018)

Locatie: Sporthal Ten Rozen - Rozendreef 66, 9300 Aalst

Algemene ploegopstelling
-----------------------------

Goalie : Huon De Brucker
Forwards: Jorg De Winne, Simon Geeroms, Dries Permel, Brecht Uvin, Ianoah Van Goethem, Tim Verdcourt, Lars Willockx
Centers: Evert Coppieters, Lars De Maere, Wout Schockaert
Defence: Rodan Abdo, Dieter Elskens, Jonas Ombelets, Jordy Stevens, Seppe Uvin, Daan Versavel

Coach: Joakim Stevens

Eindstand 1 - 14

Periode 1 : 0 - 4
Periode 2 : 1 - 2
Periode 3 : 0 - 8

Doelpunten (assist)
--------------------------

Periode 1:
0 – 1 Simon Geeroms (Seppe Uvin) 8:59
0 – 2 Dieter Elskens (Evert Coppieters) 13:05
0 – 3 Simon Geeroms (Dieter Elskens) 17:26
0 – 4 Ianoah Van Goethem 18:30

Periode 2:
0 – 4 Rodan Abdo 3:08
1 – 5 Ianoah Van Goethem (Lars De Maere) 16:20
1 – 6 Jonas Ombelets (Wout Schockaert) 16:38

Periode 3:
1 – 7 Tim Verdcourt (Jordy Stevens) 00:46
1 – 8 Ianoah Van Goethem 3:18
1 – 9 Dieter Elskens (Evert Coppieters) 6:45
1 – 10 Lars De Maere (Ianoah Van Goethem) 7:29
1 – 11 Simon Geeroms 9:24
1 – 12 Brecht Uvin (Jordy Stevens) 13:01
1 – 13 Simon Geeroms 13:57
1 – 14 Evert Coppieters (Dieter Elskens) 17:12

Wedstrijdverslag :
-----------------------

De tweede ronde van het seizoen inzetten met een thuiswedstrijd, is na een tijdje stilliggen de ideale manier om er weer flink in te vliegen.
Coach van dienst Joakim helpt daarbij alvast meer dan een handje en start met pumped up muziek die uit de boxen knalt, wat de Golds helemaal klaarmaakt voor de strijd.
Het spel start dan ook op alle vlakken snel.
Beide ploegen vliegen er meteen in, RLH Grand Cru begint met hoge druk en snelle wissels bij de Golds houden iedereen klaarwakker.
Simon gaat voor het eerste schot op doel, maar de keeper van de tegenpartij gooit zijn lichaam in de strijd en houdt de bal zo tegen.
Onze aanvaller laat zich daardoor echter niet uit het lood slaan, en scoort in de negende minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd dankzij een assist van Seppe.
Enkele minuten later fluiten de scheidsrechters een fout en knalt Dieter de bal op aangeven van Evert genadeloos in de linkerbovenhoek van de goal.
En in de zeventiende minuut schiet Dieter opnieuw in actie. Hij past naar Simon, die voor een rechtstreeks schot op doel gaat en ervoor zorgt dat de keeper geen schijn van kans maakt.
De Golds passen vlot rond, al passen ze af en toe wat te traag en aarzelen ze hier en daar wat te veel voor een actie, maar toch kunnen ze er in de eerste periode nog 0-4 van maken, dankzij een soloactie van Ianoah.

Ondanks hun 4 punten voorsprong, laten de Golds het tempo ook in de tweede periode niet zakken en gaan ze er voluit voor.
En er zijn er een paar die wat té veel willen spelen, want Rodan pakt in de derde minuut 2 minuten voor ground play.
De box met Evert en Simon vooraan en Dieter en Seppe achteraan houdt flink stand en laat geen steken vallen.
Wat later pakt de tegenpartij twee minuten voor incorrect push, wat maakt dat de Golds ook even hun power play kunnen tentoonstellen.
Simon en Dieter vooraan, Lars en Jordy op center en Jonas als punt achteraan blijven lopen en rondspelen, en Jonas gaat vanuit zijn puntpositie zelfs voor een prachtig schot op doel, waarbij de bal helaas net afketst op de paal.
Nadien krijgt de chaos echter even de bovenhand en gaat het er ook vrij hard aan toe.
Beide kapiteins worden dan ook door de scheidsrechters aangemaand om het wat rustiger aan te doen in de duels.
Wat later vallen er opnieuw 2 minuten voor RLH Grand Cru, en kan onze power dus alweer aan de bak.
Jonas blijft vanuit zijn verdedigerspositie doelpogingen uit zijn mouw schudden, maar krijgt de bal helaas niet in het net.
Het spel is natuurlijk niet perfect, en een foute pas door de center loopt in de vijftiende minuut helaas uit op een goal voor de tegenpartij.
Gelukkig laten de Golds hun hoofd niet hangen.
Lars past de bal naar Ianoah, die vrijstaat in de center en de bal dan ook ongegeneerd kan binnenkeilen.
Amper 18 seconden later wordt Jonas zijn volharding dan toch beloond, en kan hij de bal binnenknallen dankzij een pas van Wout.

En periode 3 wordt – spoiler alert – gelukkig nog veel meer van hetzelfde.
Tim, die de eerste twee periodes op de bank doorbracht, maakt zijn eerste balcontact meteen de moeite waard door op aangeven van Jordy zijn eerste goal van het seizoen te scoren na amper 46 seconden.
Ook Ianoah laat een paar minuten later nog eens van zich horen, en speelt de bal hoog aan de eerste paal binnen.
RLH Grand Cru komt met andere woorden de eerste minuten van de wedstrijd zo goed als niet aan bod en de bal blijft voornamelijk op de andere helft.
Daar maakt RLH Grand Cru een fout op enkele meters van de goal, Evert past de bal tijdens de stilstaande fase naar Dieter, die hem binnenknalt.
Ook de verdedigers laten van zich horen.
Daan neemt de bal mee van achteraan, past naar Ianoah, die hem even meeneemt en dan vakkundig naar Lars DM past.
Die legt hem vanuit de drive vakkundig naast de keeper binnen zoals alleen hij dat kan en maakt zo een mooie 1 – 10 van de score.
De Golds hebben de smaak te pakken en krijgen er maar geen genoeg van.
Dries gaat voor een goaltje, mist helaas, maar geeft Simon op die manier dan weer de kans om voor de derde keer deze wedstrijd te scoren.
Nog een paar minuten later kan Brecht op aangeven van Jordy los in de rechterhaak schieten en dan is het slechts een kwestie van seconden vooraleer Simon zijn vierde goal maakt door de bal in een nieuwe stilstaande fase over de grond binnen te spelen.
Wat al een tijdje aan het rommelen is, komt in de laatste minuten van de wedstrijd dan toch naar boven. Nummer 69 van RLH Grand Cru krijgt eindelijk zijn langverwachte 2 minuten voor gezeur, maar neemt Lars DM daarin helaas mee.
Box tegen box levert weinig op, maar eens de Golds opnieuw met vijf zijn, gaan ze er nog even voluit voor en maakt Evert er op aangeven van Dieter in de zeventiende minuut nog 1 – 14 van, een geweldige score die een meer dan mooie weergave is van de wedstrijd.

Een heel mooie start van een hopelijk nog mooiere terugronde.

Evelien Uyttersprot