The Mighty Devils Aalst

Resultaten

Downloaden

Wedstrijdverslagen

TMD U8 vs Les renards de la Hulpe (22 March 2014)

Plaats : Sporthal Ten Rozen Aalst

Ploegopstelling :
-------------------------

Verdediging : Jeras , Siebe
Aanval : Senne , Jago
Vrije rol : Jelle

Eindstand : 9 – 5

Periode 1 : 1 – 1
Periode 2 : 4 – 4
Periode 3 : 4 – 0

Doelpunten (assist) :
----------------------------
1 – 1 Senne (-) ; 2 – 1 Senne (Jelle) ; 3 – 1 Jelle (-) ; 4 - 2 Jelle (Siebe) : 5 – 2 Jelle (Senne) ; 6 – 5 Senne (-) ; 7 - 5 Senne (Jelle) ; 8 – 5 Jelle (Siebe) ; 9 - 5 Jelle (Jeras)

Vandaag spelen onze jongste spelertjes een vriendschappelijke wedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van La Hulpe.
Les Renards zijn met 12 spelers naar Aalst gekomen, TMD verschijnt aan de start met 5 spelers.
Scheidsrechter van dienst is Joakim

De wedstrijd start evenwichtig met 2 ploegen die er enthousiast tegenaan gaan en de overwinning willen binnenhalen.
Na 2 minuten spel een pas van Jago op Senne die op doel schiet, de bal gaat naast… 30 seconden later een identieke situatie , deze keer past Jelle op Senne .. het schot gaat opnieuw naast.
Senne probeert het dan alleen , slalomt over het veld maar zijn vizier staat voorlopig nog niet goed afgesteld.
La Hulpe rukt tussenin regelmatig en gevaarlijk op naar het doel van TMD en krijgt ook zijn kansen . Siebe voorkomt dat de bal in het TMD doel verdwijnt. Het spel blijft snel op en neer gaan , TMD speelt aanvallend , krijgt verschillende kansen maar de bal wil er maar niet in….
Na 9 minuten spel kan La Hulpe goed counteren en scoort de openingstreffer.
TMD verliest de moed niet en gaat er voluit voor om de bal tegen de netten van La Hulpe te krijgen. De schoten van Senne , Jelle en Jago gaan naast of worden door de verdediging van les Renards goed afgeblokt.
Tussenin countert La Hulpe regelmatig en gevaarlijk maar Siebe en Jeras verdedigen goed. Een dikke minuut voor het einde van de eerste periode wordt TMD dan toch beloond voor zijn aanvalsdrift , Senne verovert de bal, heeft zijn vizier bijgesteld en schiet de gelijkmaker binnen.
We gaan rusten met 1 – 1.

Tijdens de rust geven de coaches de nodige instructies. Ze zijn heel tevreden over het geleverde spel, het team is goed bezig. Ze vragen om sneller te passen , sneller richting doel van de tegenstander te gaan en sneller te schieten.. Wie niet schiet op doel kan ook geen doelpunten maken.

De 2de periode gaat van start en de spelers hebben de instructies van de coaches goed begrepen.
Na 10 seconden spel vertrekt reeds een schot van Jelle richting doel dat naast gaat. 20 seconden later past Jelle mooi naar Senne die de 2 – 1 scoort.
We spelen nog geen minuut als Jelle op de counter alleen naar doel oprukt maar helaas naast besluit. Kort daarop waagt Senne zijn kans maar de bal wil er maar niet ingaan. Ook La Hulpe blijft er voor gaan maar Siebe en Jeras staan goed te verdedigen.
We spelen geen 3 minuten in deze periode als Jelle zich doorzet en de 3 – 1 binnenschiet. La Hulpe gaat voluit in de aanval, TMD krijgt de bal niet weg uit de verdediging en Les Renards scoort van kortbij de aansluitingstreffer.
Een signaal voor TMD om een tandje bij te steken. Vanuit de verdediging past Siebe mooi op Jelle die de 4 – 2 scoort.
Het spel blijft op en neer gaan met schoten op doel van beide ploegen. Halverwege de periode geeft de coach van La Hulpe vanaf de zijlijn nog wat instructies aan zijn verdediger die hierdoor is afgeleid en het schot van Jelle niet ziet aankomen. De bal rolt in het doel en TMD staat 5 – 2 voor.
Beide teams blijven vechten voor elke bal. We spelen een dikke 11 minuten als, door een misverstand in de verdediging van TMD, de bal voor doel blijft hangen. La Hulpe gebruikt de geboden kans en scoort de 5 – 3. Een minuut later een identieke situatie voor doel en La Hulpe kan de aansluitingstreffer binnen schieten.
TMD reageert maar La Hulpe verdedigt goed en blokt de schoten van Senne, Jelle en Jago goed af. Goed anderhalve minuut voor het einde van de periode countert La Hulpe nog eens gevaarlijk en scoort de gelijkmaker. We gaan rusten met 5 – 5 op het scorebord.

Tijdens de rust vertellen de coaches dat ze heel tevreden zijn met het geleverde spel , we zijn goed bezig , hebben de beste kansen, we zijn de betere ploeg maar schieten teveel naast het doel. We spelen voor het plezier maar willen heel graag ook winnen. Wie moe is moet dit meteen aan de coach zeggen zodat snel gewisseld kan worden. Met de afspraak dat in de derde periode alle schoten binnen zullen gaan maken onze spelers zich klaar voor de laatste 15 minuten.


Afbeelding niet gevonden

We spelen bijna anderhalve minuut als Senne TMD opnieuw op voorsprong brengt na een mooie steal. Geen halve minuut later kan opnieuw Senne op aangeven van Jelle de 7 – 5 binnenschieten. Na dik 3 minuten past Siebe vanuit de verdediging naar Jelle die zich doorzet en de 8 – 5 op het scorebord plaatst.
La Hulpe rukt ook regelmatig op richting TMD doel maar Jeras en Siebe blokken heel goed af. Jeras gaat mee in de aanval, lost een schot dat door de verdediging van La Hulpe voor de doellijn wordt gekeerd.
We spelen bijna 7 minuten als Jeras goed doorpast naar Jelle die de 9-5 kan binnenschieten. Beide teams graven zich niet in en blijven voluit gaan.
De ooohs en aahs van het publiek zijn regelmatig te horen. Het spel golft snel op en neer maar geen van beide teams slaagt er nog in om te scoren.

TMD wint verdient deze vriendschappelijke match die door beide ploegen fair en met volle overgave werd gespeeld.
Met slechts 1 wissel gaven alle spelers het beste van zichzelf en gingen tot het uiterste.
De coaches waren verheugd te zien dat TMD , wat op training wordt aangeleerd in de praktijk probeerde om te zetten: spelen als ploeg , passen langs de boarding, …..
In mei wordt een terugmatch gepland in La Hulpe. Zeker iets om naar uit te kijken.