Wat is Floorball?

Floorball is een zaalsport die het midden houdt tussen bandy en zaalhockey. Een floorballveld is 40m x 20m groot en een team bestaat uit vijf veldspelers en een keeper, die op de knieën zit. Een team beschikt altijd over meerdere spelers, die continu gewisseld mogen worden.

Veel van de spelregels zijn geleend uit andere sporten. We zouden kunnen zeggen dat we al het beste van de bestaande sporten hebben samengenomen om zo tot één perfecte sport te komen: Floorball.

Floorball is vooral populair in de Scandinavische landen. De echte toplanden zoals Zweden, Finland, Zwitserland beschikken zelf over professionele spelers die Floorball spelen als hun beroep. We spreken hier dus wel van een echte topsport!

Bekijk zeker onderstaand filmpje om een beter idee te krijgen over Floorball:

Floorball in België

Het spelletje werd in België pas beoefend op het einde van de jaren '90. Toen ontstonden er enkele kleine clubs in de Denderstreek. Een van deze clubs: The Mighty Devils Aalst, of kortweg TMD.

In 1998 startte de club met een paar leden en bracht het de Aalsterse bevolking in aanraking met Floorball. De sport sloeg zo hard aan dat TMD momenteel een van de grootste clubs in België is met ongeveer 130 leden!

De sport verspreidde zich ondertussen ook over heel België met verschillende ploegen in zowel Vlaanderen als Wallonië. In totaal telt België momenteel bijna 2000 spelers verdeeld over alle leeftijdscategorieën (u8 tot volwassenen).